Saobraćajna policija: Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

19. jul 2021- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, počev od danas, od 19. pa do 25. jula ove godine, sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će u tom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, biće kontrolisano posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!