Site icon podunavlje.info

Drugi meč – druga priča: Pobeda Smederevaca u Dobanovcima

DOBANOVCI/SMEDEREVO, 17. jul 2021 – Iako je prvobitno planirano da drugi kontrolni meč odigraju kod kuće,  fudbaleri Smedereva su, posle Mihajlovca, imali još jedno gostovanje. Zbog vremenskih neprilika utakmica je odigrana na terenu sa veštačkom podlogom, a Smederevci  su prikazali veoma dobru partiju i u Dobanovcima ostvarili pobedu: Budućnost – Smeederevo 1924 0: 1(0:1).

Prvoligaš je bolje ušao u meč i već u 14. minutu Stojanović je sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku gola Smedereva. Samo dva minuta kasnije, na centaršut Lučića ponovo je Stojanović, ovoga puta glavom, bio neprecizan, a onda je stigla kazna. Sa desnog boka centrirao je novajlija Marković, a štoper domaćih je glavom nespretno intervenisao pogodio sopstvenu mrežu.

Svi pokušaji domaćina da do pauze stignu do izjednačenja bili su uzaludni, a malo je nedostajalo da u završnici poluvremena Stanić duplira prednost Smedereva. Pa ipak sansu utakmice početkom nastavka imao je Alentijev, ali je loptu poslatu od Markovića sa pet metara poslao kraj stative. Mogli su Dobanovčani do izjednače, ali je u 86. minutu Ravipovćc sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

Treba reci da su  startnu postavu Smedereva, osim golmana Kašica i desnog beka Markovića, činili starosedeoci iz minule sezone, bili su tu i oni koji su hteli da odu, ili su odlazak najavili, Vukan, Radović i Ranđić. Šansu u nastavku dobile su i brojne novajlije, a ko će ostati znaće se narednih dana.

Sledeća, treća provera Smederevaca u pripremnom periodu je u sredu u Požarevcu protiv ekipe Mladog radnika.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version