Radojičić i Subotić prvaci Srbije u trostavu, kadetkinje šampionke države

NOVI SAD/SMEDEREVO, 16. jul 2021 – Strelci Smedereva su dominirali na državnom prvenstvu u trostavu standardnom vazdušnom puškom, koje je danas održano u Novom Sadu. Prvaci Srbije u pojedinačnoj konkurenciji su Anđela Radojičić i Lazar Subotić. Ekipno, kadetkinje su takođe šampionke Srbije, dok su kadeti vicešampioni.

Tako su se, posle vicešampionskih titula na, pre samo nedelju dana ranije održanom, Finalu Kupa Srbije u istoj disciplini, Anđela Radojičić i Lazar Subotić ovoga puta popeli na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Titulu državne prvakinje u kategoriji kadetkinja Anđela Radojičić je osvojila sa 587 krugova. Po stavovima: klečeći 197, ležeći 193 i stojeći 197 krugova. Prošlonedeljna pobednica Kupa Lana Džonić iz Streljačkog kluba Mladost iz Inđije, sada je bila druga sa 585 krugova. Sa istim brojem krugova, ali manjim brojem unutrašnjih centara, bronzanu medalju osvojila je Teodora Hakač iz SK Jedinstvo iz Stare Pazove sa 582 kruga. <Smederevka Natalija Jovanović bila je četvrta sa 584 kruga, Anđelija Velebit trinaesta sa 571 krugom, a Ivona Bojić sedamnaesta sa 565 krugova. Nastupilo je 17 kadetkinja.

I Lazar Subotić se posle vicešampionske na Kupu domogao šampionske titule na državnom prvenstvu. Zlatnu medalju u konkurenciji kadeta osvojio je sa 576 krugova. Po stavovima 190, ležeći 197 i stojeći 189 krugova. Srebrnu medalju osvojio je trećeplasirirani sa Kupa, Luka Jašić iz SK Crvena zvezda iz Beograda sa 575 krugova, dok je pobednik Kupa Mladen Đorić iz SK Novi Beograd – Ušće bio treći sa 574 kruga. Od smederevskih strelaca nastupili su još Lazar Jančić koji se plasirao na dvanaesto mesto sa 541 krugom i, odmah iza njega, Nikola Manojlović sa 534 kruga. Takmičilo se 16 kadeta.

Ekipno kadetkinje Streljačke družine Smederevo (Radojičić, Jovanović, Bojić) trijumfovale su sa 1.736 krugova. Drugo mesto osvojila Mladost iz Inđije sa 1.730 krugova, a treće SK „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 1.711 krugova.

Kadeti Smedereva (Subotić, Jančić, Manojlović) postali su vicešampioni sa 1.651 krugom. Pobedila je ekipa Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca sa 1.700 krugova. Mladost je bila treća sa 1.635 krugova. Takmičilo se po četiri ekipe u obe konkurencije.

Za vikend u Novom Sadu se održava juniorsko Prvenstvo Srbije u A programu (25/50 metara). U trostavu malokalibarskom puškom (3 puta 40 hitaca) nastupiće Anđela Radojičić, Ivona Bojić i Lazar Subotić. U nedelju disciplini pištolj slobodnog izbora takmičiće se Dušan Bojić.

Skorašnji članci