Site icon podunavlje.info

Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja i MUP-a “Vozi odmoran“

16. jul 2021 – Još jedan letnji vikenda je tu, broj učesnika u saobraćaja na našim putevima se umnogostručuje. Nažalost, između ostaloga i zbog toga, velikog broja vozila na drumovima u istom momentu, u toku letnjih meseci strada najviše lјudi u saobraćaju. U junu, julu i avgustu kao dva najčešća uzroka nesreća izdvajaju se brzina ali i umor kod vozača. To je bio razlog da Agencija za bezbednost saobraćaja i MUP Srbije pokrenu zajedničku kampanju“Voz odmoran“ koja je počela danas.

„Skoro jedna trećina poginulih su stradali u junu, julu i avgustu. Poruke kampanje ’Vozi odmoran’ su da na svaka dva sata pravimo pauzu, da pauza traje minimum 15 minuta, da se na put kreće onda kada smo naspavani, kada smo odmorni, da što češće konzumiramo tečnost“, kazao je danas v.d. direktor Agencije i dodao da će granična policija deliti petojezične liflete sa savetima za bezbednu vožnju kao i liflete sa informacijama o pojačanim aktivnostima policije i prisustvu policije na odmorištima. Isvi koji ulaze u Srbiju od Telekoma će dobijati poruke sa savetima za bezbednu vožnju, a na portalima Puteva Srbije već se nalaze poruke kampanje „Vozi odmoran“.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, apelovao je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.

Exit mobile version