Udžbenici i školski pribor za decu iz socijalno najugroženijih porodica

SMEDEREVO, 15. jul 2021 – Fond za pomoć deci i mladima Crvenog krsta Smederevo „Živoslava Lazić“ pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupovinu udžbenika i školskog pribora za decu i mlade iz najugroženijih porodica. Iz Fonda pozivaju preduzeća, organizacije, ustanove, udruženja i građane da u okviru svojih mogućnosti pomognu.

Uplata novca može se izvršiti na žiro-račun: 310-156064-46 sa naznakom “za Fond Crvenog krsta Smederevo za pomoć deci I mladima”. Prikupljanje novca traje do 1. septembra 2021. godine, a Crveni krst Smederevo će zatim raspodelu udžbenika i školskog pribora najugroženijim učenicima izvršiti u saradnji sa osnovnim i srednjim školama Grada Smedereva.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti na telepone Crvenog krsta Smederevo 026/46-22-543 i 026/46-22-349.

Upravni odbor Crvenog krsta Smederevo, podsetimo, prošle godine je usvojio odluku o osnivanju Fonda za pomoć deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica “Živoslava Lazić”. Osnovni cilj Fonda je pružanje podrške i pomoći deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica do navršene 26. godine života. Odlukom je predviđeno da se sredstva za ostvarivanje ovog cilja prikupljaju iz donacija i dobrovoljnih priloga građana, preduzeća, ustanova, institucija, udruženja građana i drugih subjekata, kao i da Crveni krst Smederevo pomaže rad Fonda u skladu sa svojim mogućnostima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!