Predstavljanje „Novih priča“ Milana Mađareva u palanačkoj Biblioteci

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. jul 2021 – Biblioteka „Milutin Srećković“ organizuje večeras predstavljanje knjige „Nove priče“ Milana Mađareva, našeg istaknutog teatrologa i teoretičara pozorišta.

Nakon prve knjige pripovedaka jednostavnog naslova „Priče”, Milan Mađarev, napisao je i nastavak, svojevrsnu dopunu svojim pričama iz prvog „toma”. Budući da je u prvoj knjizi opisano detinjstvo, dečaštvo i odrastanje dečaka Ivana Isakova, ova knjiga pokušava da na­dogradi, izniveliše, cizelira i upotpuni pripovedačku perspektivu prve knjige.

Početak promocije „Novih priča“ je zakazan za 19 časova.

Milan Mađarev (1962) je teatrolog, dramaturg, pedagog, pozorišni i radio reditelj i prevodilac sa slovenačkog jezika. Na odseku za teatrologiju FDU u Beogradu je magistrirao, onda odbranio i doktorsku disertaciju. Predaje scensku umetnost na Visokim školama strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi i Subotici. Režirao je petnaestak predstava, a sarađuje i kao reditelj i dramaturg sa Redakcijom Dramskog programa Radio Beograda.Radio je u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Južnoj Koreji. Član je centralnog tima međunarodnog istraživačkog programa Potencijali glume koji je pokrenut u Ljubljani 2005. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!