Site icon podunavlje.info

Polomljen spomenik u Lunjevcu – SPS reagovao saopštenjem za javnost

SMEDEREVO, 14. jul 2021 – Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Smederevu oglasio se danas, povodom lomljenja spomenika borcima NOB-a u Lunjevcu, saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celosti:

Polomljen spomenik u Lunjevcu

“Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Smederevu najoštrije osuđuje vandalski čin od prethodnog dana u kojem je oštećen Spomenik seljaku – partizanskom saradniku u Lunjevcu.

GrO SPS Smederevo se pita kome smetaju naši preci koji su svoj život položili na oltar otadžbine u borbi za slobodu srpskog naroda. Kome smeta pomen onih koji su se bespoštedno borili protiv najvećeg zla u istoriji postojanja ljudskog roda – fašizma? Kome smeta seljak koji je danju obrađivao njive i hranio srpski narod pod okupatorskom čizmom, a noću s puškama u rukama branio kućni prag, svoje komšije, ali i čitavu otadžbinu? Zar nije dovoljno što su jednom stradali, već na ovaj način bivaju ubijeni i po drugi put?

Gro SPS Smederevo očekuje da lica koja su načinila ovo bezobzirno delo u što kraćem roku budu privedena i osuđena u skladu sa zakonima Republike Srbije.”

Ovako je spomenik u Lunjevcu doskora izgledao
Exit mobile version