Na prvom testu, sa novajlijama u timu, Smederevci poraženi u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 14. jul 2021 – Boljom igrom u drugom delu susreta fudbaleri iz Mihajlovca su na premijernom pripremnom meču na domaćem terenu ostvarili i prvu pobedu: OFK Mihajlovac – Smederevo 1924 1:0 (0:0).

Istinu za volju, Smederevci su u prvom poluvremenu imali nekoliko izrazitih prilika, ali je bivši čuvar mreže oklopnika Žarko Trifunović bio nesavladiv. Najpre je u desetom minutu ukrotio šut Plećića, koji se nešto kasnije našao u još izglednijoj šansi, ali je ponovo novi golman Mihajlovčana sačuvao mrežu.

Domaći su u 18. minutu pripretili preko Redžića, brži je za delić sekunde bio novajlija na golu Smedereva Kašić, da bi u kontri Stanić propustio zicer; našao se sam pred golom, ali je traljavo šutirao za laku i uspešnu intervenciju Trifunovića.

Viđeno je još nekoliko prilika. Pre pauze, nakon kornera Stanića, nije bio precizan štoper Maksimović, baš kao i Plećić na početku drugog dela, kada je iz slične situacije prebacio gol.

Do gola za pobedu učenici trenera Dragana Đorđevića stigli su u 55. minutu. Golman Todorović je kumovao grešci Mitića, a poklon je iskoristio iskusni Maksimović, koji je nesebično uposlio usamljenog Rajkovića. Njemu nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu gostiju.

Smederevci su možda mogli da stignu do izjednačenja u finišu susreta, kada je, posle dobrog ubacivanja Blagojevića udarac Alenetijeva iz neposredne blizine izblokiran

Narednu proveru Smederevci imaju u subotu, sastaju se na stadionu kraj Dunava sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!