Site icon podunavlje.info

Usvojen rebalans budžeta grada i kadrovski plan Gradske uprave

SMEDEREVO,9. jul 2021 – Odbornici smederevske Gradske skupštine usvojili su na današnjoj sednici predlog rebalansa budžeta, kojim je prihod u gradskoj kasi manji za oko 160 miliona dinara, kao i kadrovski plan Gradske uprave, koji predviđa da će tu ove godine biti zaposleno njih 287, što je 58 više nego što je bilo prošlogodišnje stanje.

Na obe ove tačke opozicionih odbornici, onoliko koliko ih u skupštinskim klupama ima, izneli su niz primedbi, pa je to izraženo i u glasanju, koje je bilo u skladu sa tim. Tako je za rebalansirani budžet glasalo 47 odbornika, protiv je bilo 6, bez uzdržanih. Sličan odnos bio je i kada je kadrovski plan u pitanju, samo je jedan manje bio protiv.

I što se tiče budžeta i kadrovskog plana, na sve primedbe odgovor je dao gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

– Stepen izvršenja budžeta na današnji dan je 51,59 posto, a ja vas pitam kada je u julu izvršenje osnovnog budžeta bilo preko 50 posto? To znači da budžet nije loše planiran i da bismo i bez rebalansa imali izvršenje, po lošoj proceni, preko 90 posto, a svakako bi bilo i mnogo više. Ne želimo da dajemo lažna obećanja, koje ne možemo da ispunimo, i zato smo izvršili ovaj rebalans. Kada je kadrovski plan u pitanju, naslušao sam se ovde o novom zapošljavanju… To se radi svake godine, biće i sledeće, nijedan radnik ne može da se zaposle u Gradskoj upravi bez saglasnosti Ministarstva. Od mogućih 10 zaposlenih u Kabinetu imam dvoje – i nijednog pomoćnika! To nisu neki novi ljudi, ima ih tu koji rade po 8-9 godina – kazao je, između ostalog, odgovarajući na iznete primedbe, gradonačelnik Jovan Beč.

Beč je takođe pozvao opozicione odbornike i sve građane Smedereva da učestvuju u planiranju budžeta za narednu godinu, kako ne bi dolazilo do ovakvih zabuna.

Napomenuo je i da će do septembra biti imenovan energetski menadžer i da će onda moći da se konkuriše za nove, buduće konkurse za subvencije za energetsku efikasnost, a da je i ovim rebalansom budžeta planirano 10 miliona dinara, koliko bi, verovatno, bilo dobijeno na pređašnjem konkursu, tako da građani neće biti uskraćeni u tom delu.

Odbornici su potom, nakon poduže diskusije o prve dve, objedinjene tačke, usvojili više predloga odluka u vezi sa radom javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, izveštaje o radu i finansijskom poslovanju i programe.

Foto: podunavlje.info©

 

 

Exit mobile version