Site icon podunavlje.info

Streljaštvo: Finale Kupa u Novom Sadu za kraj domaće sezone

NOVI SAD, 9. jul 2021 – Predstojećeg vikenda biće završena domaća sezona seniorskih takmičenja malokalibarskim oružjem, saopštio je danas Streljački savez Srbije. U subotu i nedelju će u Novom Sadu biti organizovano finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Novi Sad će ovog vikenda biti domaćin i finala Kupa u gađanju vazdušnom puškom za kadete i kadetkinje – 3 puta 20 metaka, koji je na programu u subotu, a narednog vikenda na istom mestu će biti organizovano Prvenstvo Srbije u juniorskoj konkurenciji. Od smederevskih takmičara, nastupiće Anđela Radojičić i Lazar Subotić.

Što se Kupa tiče, prvog dana na rasporedu je nadmetanje malokalibarskim pištoljem u ženskoj konkurenciji. U nedelju će se za medalje boriti strelci MK puškom iz trostava u svim kategorijama, kao i muškarci u takmičenju pištoljem.

Na finalnom turniru Kupa će učestvovati veći deo srpskog olimpijskog tima. Formu će još jednom proveriti četvoro srpskih strelaca koji će Srbiju predstavljati u Tokiju; (Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović. Turnir propuštaju Andrea Arsović i Zorana Arunović, jer imaju drugačiji program priprema za OI, kao i Damir Mikec, koji će u Tokiju pucati vazdušnim pištoljem. Inače, Zorana Arunović se oporavila od povrede, zbog koje je propustila Svetski kup u Osijeku, i trenira po redovnom programu.

Za trofeje na Kupu boriće se veliki broj mladih strelaca, koji su poslednjim rezultatima, dokazali napredak i polako staju uz rame najboljim i najiskusnijim srpskim takmičarima.

Srpski olimpijci za Tokio kreću krajem sledeće nedelje.

Exit mobile version