Vrtić na mestu zubne ambulante, ambulanta se seli kod Sportskog centra

SMEDEREVO, 7. jul 2021 – Stomatološka ambulanta, stara zgrada u smederevskoj Ulici despota Stefana, uskoro bi mogla da bude srušena, a na njenom mestu podignut novi, moderan vrtić. Nova lokacija za ambulantu je u blizini Sportskog centra, na praznom placu koji je u vlasništvu grada, pored sadašnjeg parkinga i benzinske pumpe. Ovo je, između ostalog, saopšteno novinarima na prošlonedeljnom sastanku sa gradonačelnikom Smedereva.

Spoljni izgled nove Stomatološke ambulante

Sve veći broj zahteva za prijem u Predškolsku ustanovu „Naša radost“, bilo ih je i po 250, razlog je da je intenzivno počelo da se razmišlja o načinima za rešenje tog problema. Najveća je tražnja, da tako kažemo, za vrtićima u centru grada i to je opredelilo da se izabere ovakva solucija.

Plan je ambiciozan i zahteva brojne predradnje. Tokom leta treba da bude raspisana javna nabavka i da budu završeni poslovi oko dobijanja dozvola. Predviđeno je i konkurisanje kod Kancelarije za javna ulaganja, jer je reč o investiciji između 110 i 120 miliona dinara za izgradnju novog vrtića. Za ambulantu je to 25 do 30 miliona, s tim što je novac za vrtić, po rečima gradonačelnika, obezbeđen najvećim delom od prodaje dve parcele u Industrijskoj zoni.

Spoljni izgled novog vrtića u Ulici Despota Stefana

Pre svega, naravno, sadašnja ambulanta mora da bude porušena, ali i izgrađena nova. Lokacija za Stomatološku ambulanta je izabrana tako da bude i dalje u blizini samog centra grada, a da istovremeno ima i adekvatan pristup, što mesto, koje je određeno, obezbeđuje.

Buduća zgrada ambulante će imati dva nivoa, za razliku od sadašnje, što omogućava ustanovljavanje i novih specijalizovanih ordinacija. I novi vrtić bi pružio mogućnost da se, osim proširenja smeštajnih kapaciteta za decu  samom izgradnjom te zgrade, oslobodi i veći broj mesta u postojećem objektu „Hajdi“, koji je u neposrednoj blizini. Naime, planira se da adminstrativne  službe, koje su sada u tom, starom objektu pređu u novi, za šta su predviđene prostorije na poslednjem nivou zgrade.

Optimističan rok za završetak radova na ambulanti, kako je gradonačelnik Jovan Beč rekao, jeste kraj godine. U novi vrtić, po istoj, kako je sam kazao, optimističnoj prognozi, deca bi mogla da se upisuju veće od septembra naredne godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!