Site icon podunavlje.info

PATOS na 7. nacionalnoj konferencija o saradnji kulture i obrazovanja

BEOGRAD/SMEDEREVO,  6. jul 2021 – Pozorište PATOS večeras će u BITEF teatru izvesti „Skasku o Aski“ u okviru Sedme nacionalne konferencija o saradnji kulture i obrazovanja „Kreativno obrazovanje – spremnost na nespremnost“.

Ovogodišnja konferencija, koju organizuje BAZART,  drugi je, ’živi’ deo prošlogodišnje koja je održana u vanrednim uslovima pandemijskih ograničenja. Ovogodišnja stoga pre svega predstavlja ’žive’ i interaktivne programe gde se nastavnici i umetnici mogu sresti, upoznati, povezati, učiti i stvarati zajedno u različitim umetničkim disciplinama i izrazima.

„2100: Skaska o Aski”, u režiji Sanje Krsmanović Tasić, zasnovana je na motivima pripovetke Ive Andrića “Aska i vuk”, a smeštena je u (ne)daleku 2100. godinu, u vreme kada je bela boja zabranjena, a čist vazduh samo sećanje. Priča prati grupu tinejdžera, njihove rutine i živote u jednom distopijskom svetu bez boja, umetnosti i igre, gde je rad jedina vrednost koja se uvažava i koja podržava nadvrednost – ekonomski prosperitet. U tom svetu priča o Aski je poslednje uporište nade i otpora.

Foto: PATOS

 

Exit mobile version