Vojvodina Open: Veslačima Smedereva sedam medalja

PALIĆ/SMEDEREVO, 5. jul 2021 – Posle zlata i srebra osvojenog prvog dana, veslači Smedereva su drugog dana 59. Internacionalne regate Vojvodina Open, koja je održana na Palićkom jezeru, doveslali do još pet medalja.

U konkurenciji kadetkinja u skifu osvojena su dva prva mesta. Zlato je pripalo Milici Mladenović, a srebro Teodori Stevanovskoj. Do srebra su doveslali Vukašin Vujanović i Lazar Živanović u kadetskom dubl skulu. U  pionirskoj konkurenciji Jovan Marinković je u skifu bio najbolji. Kombinovana posada dubl skula u konkurenciji kadetkinja, Smederevka Milica Mladenović i Svetlana Milošević iz Čuruga, okitila se srebrnom medaljom.

Osim sedam osvojenih medalja, kako kažu iz kluba, najviše raduje činjenica da je Milka Zdjelar, koja je ove godine najbolja skifistkinja u juniorskoj konkurenciji u Srbiji, dobila poziv za učešće u reprezentaciji Srbije koju uskoro očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Plovdivu od 11. do 15. avgusta.

U međuvremenu, Marko Torbica u ponedeljak odlazi u Račice u Češkoj gde će nastupiti na Svetskom prvenstvu za seniore B do 23 godine.

Foto/arhiva: Palić, Veslački savez Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!