Fudbaleri Smedereva na prvoj prozivci – start priprema bez novajlija

SMEDEREVO, 5. jul 2021 – Nakon skoro dvomesečne pauze danas se okupio i igrački pogon Smederevaca. Na prvoj prozivci, koju je, u prisustvu predsednika Zorana lončara obavio šef struke Dragan Stevanović, pojavilo se 20 fudbalera. Ono što upada u oči je činjenica da, posle dužeg vremena, na prvom okupljanju nije bilo nijednog novajlije.

– Drago mi je što se gotovo kompleta igrački pogon, izuzimajući one koji su još pre kraja minule sezone napustili klub, pojavio na današnjem okupljanju. Odlučili smo da, za sada, ne angažujemo nijedno pojačanje, a tokom ove nedelje obavićemo razgovore sa svim pojedincima, kako bismo utvrdili vaše dalje planove. Pokazali set u drugom delu sezone da posedujete zavidan kvalitet i ako nekoga angažujemo u narednom periodu biće to stvarno prava pojačanja – rekao je okupljenim fudbalerima Zoran Lončar.

O planu priprema i onome što se očekuje od raspoloživog igračkog potencijala govorio je šef struke Dragan Stevanović.

– Verujemo u vas i zbog toga nismo još nikoga angažovali. Dokazali ste da imate kvalitet koje će, ubeđen sam, uz dobar i odgovoran rad biti na još višem nivou. Činjenica da ste proleće okončali na trećem mestu tabele jasan je pokazatelj vaših vrednosti i zbog toga nećemo da žurimo sa angažovanjem novajlija. U ovom trenutku nama su neophodni bonus igraće pa ćemo pre svega na njih baciti akcenat – kazao je Dragan Stevanović.

Kompletne pripreme će biti obavljene u Smederevu, pored stadiona i nekoliko terena jedna deo pripreme biće i u Smederevskoj tvrđavi.

Ugovoreno je šest susreta. Kao i pre starta prolećnog dela sezone, prvi rival tokom letnjeg pripremnog perioda biće OFK Mihajlovac. Smederevci će odmeriti snage i sa dva prvoligaša, igraće protiv Budućnosti iz Dobanovaca i Žarkova, a zakazan je i komšijski duel sa mladim radnikom. U planu su i dva duela sa vojvođanskim srpskoligašima – Borcem iz Sakula i Vršcem. Još jedan termini protivnik biće naknadno utvrđeni.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!