Upozorenje JP „Pošta Srbije“: Lažne SMS poruke o prispeću pošiljki

**30. jun 2021 – JP „Pošta Srbije“ detektovala je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena ovog preduzeća kojim se građanima putem lažnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu kako bi mogli da podignu izvesne pošiljke, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

„Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP ’Pošta Srbije’ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih“, navodi se u saopštenju.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Iz JP „Pošta Srbije“  gGrađanima savetuju da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci