U četiri junske akcije u Smederevu prikupljeno 238 jedinica krvi

SMEDEREVO, 30. jun 2021 – U četiri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje je smederevski Crveni krst organizovao u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije tokom juna meseca, prikupljeno je 238 jedinica krvi, saopšteno je danas.

Akcije se organizuju svakog ponedeljka u Centru za kulturu od 9 do 15 časova uz primenu svih zdravstveno-preventivnih mera zaštite od korona virusa, a Crveni krst poziva dobrovoljne davaoce da i ubuduće učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi kako bi u letnjem periodu bilo dovoljno krvi za sve.

Crveni krst Smederevo je ovom prilikom obavestio javnost da je potpisao sa lokalnom samoupravom novi ugovor o finansiranju programa narodne kuhinje. Ovaj program realizuju tri partnera, pri čemu Grad Smederevo obezbeđuje sredstva, Centar za socijalni rad vrši izbor korisnika, a Crveni krst Smederevo je zadužen za pripremu i distribuciju obroka.

Iz ove organizacije obaveštavaju i da su u okviru akcije Crvenog krsta Srbije „Paket za novorođenu bebu“, u Smederevu podelili 11 paketa za decu rođenu u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!