Vučić počasni građanin Palanke, Kena izbačen iz skupštinske sale

SMEDEREVSKA PALANKA  28. jun 2021 – Skupština opštine Smederevska Palanka usvojila je danas jednoglasno, ranije najavljeni, predlog predsednika opštine Nikole Vučena da Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina ove opštine.

Predlog je obrazložio sam Vučen.

– Ono o čemu ću ja da govorim u ovom obrazloženju nije ništa novo. To je sve dobro poznato, našim sugrađanima. Iako je Smederevska Palanka relativno mala opština, koja po svom značaju nije zavređivala da bude prioritet, naročito ako se ima u vidu minus koji je prethodna vlast ostavila u opštinskoj kasi, a i potrebu da se krene u obnovu, Aleksandar Vučić je znao da oslušne, da kao čovek i državnik oseti patnju ljudi koji ovde žive. Dosledno politici  razvoja, on nije dozvolio da Palanka čeka bolje dane, nego je inicirano ubrzani razvoj našeg kraja, kako bi se opština u kojoj živimo uspešno uklopila u sveopšti društveni i ekonomski preporod Srbije – kazao je, između ostalog, Nikola Vučen.

U dupke punoj sali, jedini koji se usprotivio ovakvom predlogu bio je raniji predsednik opštine Radoslav Milojičić Kena. Njegovo obraćanje, više puta prekidano opominjanjem od strane predsednika Skupštine, bilo je u pojedinim momentima propraćeno skandiranjem „Keno, lopove“, a vrhunac incidenta je bio kada je utvrđeno da Milojičić sve snima i uživo emituje mobilnim telefonom. Nastala je otimačina oko telefona, a skupštinsko obezbeđenje je na kraju Milojičića izbacilo iz sale.

Inače, na ovoj sednici odbornici su usvojili odluku završnom računu budžeta opštine Smederevska Palanka za 2020. godinu,  Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2021. godinu, a usvojen i niz drugih odluka iz nadležnosti lokalnog parlamenta,

Foto: zvanična Internet prezentacija opštine Smederevska Palanka i FB, privatna arhiva, printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!