Kristina Marković, članica BK Despot, juniorska prvakinja Srbije u boksu

SMEDEREVO, 28. jun 2021 – U kategoriji do 57 kilograma nova prvakinja države u juniorskoj konkurenciji je Kristina Marković, članica Bokserskog kluba Despot iz Smedereva.

Put do titule nije bio nimalo lak. Najpre je u četvrtfinalu savladala Andrijanu Belović iz Kikinde, u polufinalu je bila bolja od prošlogodišnje šampionke Leskovčanke Emilije Dragović, a u finalu je superiorno savladala Minju Jovanović iz Lazarevca.

Ovome treba dodati da je Kristina Marković i prvakinja Srbije u džudou u svojoj kategoriji.

Tako je u godini kada BK Despot obeležava desetu godišnjicu postojanja, u riznicu ovog kluba doneta je još jedna zlatna medalja. Da se u ovom uzornom kolektivnu, čije predsednik Zoran Mladenović, a čiji je osnivač iskusni trener Bojan Arsić, dobro radi potvrdio je i uspeh reprezentativca Nemanje Gavrilovića osvajanjem titule balkanskog prvaka na nedavnom prvenstvu u Zagrebu. Nedavno se u Lazarevcu titulom prvaka države okitio i kadet Branislav Marković, rođeni brat nove šampionke Kristine Marković.

Za Kristinin uspeh, zasluge pripadaju i trenerima Zoranu Spasiću, Slobodanu Pušonjiću i Veliboru Laziću. Za danas je predviđena i skromna svečanost na kojoj će Ranko Vasiljević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Kristini uručiti prigodne poklone povodom osvajanja titule najbolje u Srbiji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!