Poznati finalisti ovogodišnjeg Memorijalnog turnira „Zoran Popović Pop“

SMEDEREVO, 27. jun 2021 – Šesti memorijal „Zoran Popović Pop“ ušao je u završnu fazu. Ovaj tradicionalni turnir ovo godine zbog epidemiološke situacije ima limitiran broj ekipa na 16, ali je, uprkos tome, kao i svake prethodne godine, doneo pregršt uzbuđenja.

Nakon takmičenja po grupama, četiri prvaka su izborila direktan plasman u četvrtfinale, a drugo i trećeplasirane ekipe su to učinile u međusobnom odmeravanju snaga.

Sa nekoliko sadašnjih i bivših reprezentativaca, prema očekivanju Minel Enim je u polufinalu savladao ekipu Dimitrijević auto sa 8:4 (6:1) i plasirao se u finale.

Šlager polufinalne večeri, a i celog dosadašnjeg turnira, bio je duel između podmlađenog sastava KMF Smederevo i RK Mladi radnik iz Radinca. Smederevci su posle veleobrta overili finalnu vizu. Pobedili su sa 8:6 (3:2). Radinčani su zahvaljujući trostrukom strelcu Nikoli Božidanu i mladom oklopniku Nikoli Filipoviću nakon pola časa, činilo se, imali nedostižno vođstvo od 6:3. Nekadašnji reprezentativac Dragan Đorđević, sada trener KMF Smederevo, u poslednjih deset minuta se odlučio na igru bez golmana, sa igračem više u polju. Taj potez se pokazao kao pun pogodak. Na scenu je stupio mladi Branislav Živanović i sa pet golova napravio preokret za veliko slavlje svog tima.

Finalno veče igra se sutra, u ponedeljak, na Vidovdan, a počeće u 19 i 30 revijalnom utakmicom pionira. Borba za treće mesto između RK Mali radnik i ekipe Dimitrijević auto počinje u 20 i 30, a nakon toga je veliko finale u kome če se za pehar i novčanu nagradu boriti Minel Enim i KMF Smederevo.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!