Poziv bankama zainteresovanim za kratkoročne kredite za poljoprivredu

VELIKA PLANA, 26. jun 2021 – Opština Velika Plana raspisala je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji te opštine u 2021. godini uz učešće lokalne samouprave u subvencionisanjeu kamate na kredite.

Iznos kredita je 120.000, a  maksimalno 500.000 dinara. Period otplate glavnice je 12 meseci, a otplate kamate do 31.12.2021. godine.

Visina sredstva kojima će opština Velika Plana subvencionisati kamatu na odobrene kredite iznosi milion dinara i sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine Velika Plana za 2021. godinu.

U pitanju su namenski kratkoročni kredit sa fiksnom kamatnom stopom za nabavku repromaterijala za setvu, rezervnih delova, goriva, hrana za životinje, za nosioce registrovanih polјoprivrednih gazdinstava, reč je o fizičkim licima, koja su upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom.

Za svaki kredit odobren nosiocima registrovanih aktivnih polјoprivrednih gazdinstava na teritoriji ove opštine, Opština Velika Plana će subvencionisat kamatu do 6%  na odobreni iznos kredita. Subvencionisana nominalna kamata ne sme da pređe iznos od 30.000 dinara odobrenog kredita.
Troškovi jednokratne naknade za obradu kredita plaća korisnik kredita do 1,5% od realizovanog iznosa kredita.

Rok za prijavljivanje banaka istekao je krajem ove nedelje, očekuje se da opština Velika Plana objavi s kojom ili kojima je postignut dogovor.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!