Site icon podunavlje.info

Balkansko prvenstvo u atletici – raspored i kompletna satnica takmičenja

SMEDEREVO, 25. jun 2021 – Smederevo je ove subote i nedelje domaćin 74. Prvenstva Balkana u atletici za seniore i seniorke. Najavljen je dolazak 450 učesnika iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije.. Svečano otvaranje planirano je sutra za 15 i 30, a pre toga će se, počev od 10 i 30, na stazi i terenima u Tvrđavi nadmetati sedmobojke, desetobojci, skakači motkom, bacači kladiva, biće održana polufinalna nadmetanja na 100 metara… Evo kompletnog rasporeda takmičenja u oba dana:

Savezni selektor Edin Zuković pozvao je 20 atletičarki i 18 atletičara u reprezentaciju Srbije za ovo takmičenje. Spisak naše reprezentacije:

Od stranih takmičara treba istaći Andreasa Vojta, austrijskog atletičara koji će trčati na 5.000 metara, Tihomira Ivanova iz Bugarske koji ima lični rekord u skoku uvis čak 2.31, mladog atletičara iz Grčke Emanula Karalisa koji je evropski vicešampion (do 23 godine) u skoku motkom i ima lični rekord 5.71, kao i Izmira Smajlaja iz Albanije koji je šampion Evrope u skoku udalj sa Evropskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2017. godine.

Ovako izgledaju medalje.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Inače, Srpski atletski savez obezbedio je Live stream oba dana šampionata putem Youtube kanala saveza.

Naslovna fotografija: Nenad Tepavčević Tepa

Exit mobile version