Site icon podunavlje.info

Velika Plana u Klubu opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

BEOGRAD, 24. jun 2021 – Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su danas povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu, a među potpisnicima je i Velika Plana. U ime Velike Plane, osnivačku povelju je potpisao Igor Matković, predsenik planjanske opštine.

Članovi BFC kluba, osim Velike Plane, biće i Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

Reč je o lokalnim samoupravama koje su prolaskom kroz program sertifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) stekle potvrdu da na ovom polju pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.

Klub će imati podršku stručnog tima NALED-a koji će čalnovima pomagati da se postupci od kojih zavisi razvoj investicija ubrzaju i unaprede. Klub će se takođe, kako se navodi u saopštenju, baviti temama koje se tiču eksproprijacije, izdavanja dozvola za gradnju, javnim i privatnim investicijama, imovinsko-pravnim pitanjima…

Foto: Igor Matković FB

Exit mobile version