Među adutima za Tokio i nekadašnja najbolja smederevska sportistkinja

BEOGRAD, 24. jun 2021 – UUpravni odbor Streljačkog saveza Srbije jednoglasno je prihvatio predlog  sastava olimpijskog tima za Igre u Tokiju i prosledio ga na konačno usvajanje Olimpijskom komitetu Srbije. Srpski strelci su tokom protekle dve i po godina izborili sedam olimpijskih viza. Po predlogu sportskog direktora i stručnog štaba SSS, Srbiju na Igrama treba da predstavljaju; pištolj – Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović, puška – Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović.

U miks takmičenjima, koja će se prvi put u istoriji naći na programu Olimpijskih igara, Srbija će imati tri para – jedan pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

U stručnom štabu su Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, Jelena Arunović, selektor za pištolj, i Goran Mikec, trener za pištolj.

Petoro strelaca već imaju olimpijskog iskustva, najviše Damir Mikec, koji će četvrti put učestvovati na Igrama. Debitanti na OI su najmlađa članica našeg tima Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović, koja je do 20. oktobra 2019. godine branila boje Streljačke družine Smederevo.

Podsećamo, olimpijsku vizu je izborila na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru u avgustu 2019. godine kada je osvojila bronzanu medalju vazdušnim pištoljem. To je bila peta viza za Igre u Tokiju srpskih strelaca.

Inače, Jasmina Milovanović je proglašavana za najbolju sportistkinju Smedereva, od 2014. do 2019. godine, koliko je vremena provela kao deo smederevske streljačke ekipe.

Jasmina Milovanović na Igrama u Tokiju

Disciplina: vazdušni i MK pištolj pojedinačno.

Rođena: 1987. Klub: Akademac.

Učešća na OI: debitant.

Streljački turnir na Olimpijskim igrama počinje 23. jula, a završava se 3. avgusta.

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!