Site icon podunavlje.info

Od Ministarstva 41 milion dinara za Industrijsku zonu u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 23. jun 2021 – Ministarstvo privrede odobrilo je 41 milion dinara za izgradnju infrastrukture u industrijskoj zoni u Velikoj Plani. Sredstva su namenjena za opremanje industrijske zone „Sever“, koja se nalazi na izlazu prema Velikom Orašju.

– Ovom investicijom će se isplatiti svaki dinar uložen u kupovinu zemlјišta i dosadašnje uređenje industrijske zone. Svaki investitor će imati sve uslove za pokretanje proizvodnje – smatra Igor Matković, predsednik velikoplanjanske opštine.

– Sredstva moraju da budu iskorišćena u skladu sa projektom kojim smo za njih konkurisali. To znači za izgradnju vodovoda i kanalizacije i postavlјanje elektro-energetskih instalacija, od postojeće trafo stanice – kaže diplomirani inženjer Miodrag Škorić, načelnik Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, a prenosi portal srbijaisrpska.rs.

Konkurs će sprovesti i izvođača radova izabrati Ministarstvo privrede.

Radna zona “Sever“ obuhvata prostor levo i desno od regionalnog puta Velika Plana – Smederevo, na izlasku iz Velike Plane. Može se reći da na području opštine Velika Plana, ova zona ima najveći potencijal za izgradnju proizvodnih kapaciteta jer je opremljena instalacijama vodovoda, kanalizacije, elektrike i gasovada. U zoni se nalazi sistem za prečišćavanje otpadnih voda tako da sa stanovišta uslova zaštite sredine i tretmana otpadnih voda u budućim industrijskim pogonima ova zona poseduje izuzetne pogodnosti i uslove za ispunjavanje ekoloških standarda. Zona se nalazi u blizini saobraćajne petlje koja povezuje regionalni put Smederevo – Velika Plana i autoput Beograd – Niš, na udaljenosti od oko jedan kilometar.

Foto/ilustracija: lervelikaplana.org

Exit mobile version