Site icon podunavlje.info

Balkansko prvenstvo u atletici u Smederevskoj tvrđavi idućeg vikenda

SMEDEREVO, 17. jun 2021 – Prvenstvo Balkana u atletici za seniore i seniorke, 74. po redu, biće održano 26. i 27. juna u Smederevu, kako to iz Srpskog atletskog saveza najavljuju gostima, na nesvakidašnjoj atletskoj stazi unutar Smederevske tvrdjave.

Nadmetaće se takmičari iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije, više od 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica. Zemlje učesnice su: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna I Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina, Srbija.

Ovo će biti praktično poslednje takmičenje na kome će atletičari imati priliku da ispune normu ili uvećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će našoj zemlji služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15 i 30, prisustvo Prvenstvu Balkana potvrdio je predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, kao i mnoge druge evropske i svetske atletske legende.

Exit mobile version