Tri titule prvaka države u planinarskoj orijentaciji za Čelik

13. jun 2021 – U okviru dana planinara Srbije, koji su ove godine u organizaciji Planinarsko smučarskog kluba Železničar iz Kralјeva, a uz podršku planinarskog saveza Srbije, održani od 11. do 13. juna, na terenima sela Rudno, uz mnogobrojne sadržaje, na planinama Radočelo i Golija, održano je i prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Na državnom prvenstvu je učestvovalo 8 klubova sa 31 ekipom u konkurenciji, kao i tri ekipe u rekreativnom programu. PSK Čelik je nastupio sa 7 ekipa, a od toga se pet okitilo nekom od medalјa,a tri Čelikove ekipe nose titulu prvaka Srbije u Smederevo.

Titulu prvaka Srbije osvojila je ekipa pionirki, koju su činile Senka Ranković, Jana Mijatović i Anka Ranković. Iz Čelika su i prvakinje Srbije u ženskoj veteranskoj kategoriji, a u ekipi su bile Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić. Prva ekipa Čelika u kategoriji veterana, inače i šampioni Balkana u prethodnih nekoliko godina, opravdala je ulogu favorita i postala prvak Srbije. Ekipa je nastupala u sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Seniori, prva ekipa Čelika, Saša Nikolić, Dejan Ranković i Dragan Tasić, osvojili su treće mesto i bronzanu medalјu. Medalјom, ali srebrnom okitila se i druga ekipa veterana, koju su činili Milan Cvetković, Branko Grujić i Štefan Riling.

Tako je PSK Čelik nastavio tradiciju uspešnih nastupa na prvenstvima Srbije. Podsetimo, Čelik je šampion i u ligaškom nadmetanju, a i trenutno vodeći u ligi Srbije.

Fotografije su iz arhive članova kluba. 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!