Site icon podunavlje.info

Nagrade i diplome za najbolje na okružnim takmičenjima iz književnosti

SMEDEREVO, 11. jun 2021 – Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizuje danas u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu tradicionalni svečani skup  povodom završetka takmičarskog ciklusa.

Tom prilikom, od 18 časova, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug nagradiće diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola (učenike osmog, trećeg i četvrtog razreda) koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Biće nagrađeni i nastavnici koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu.

“Naše strukovno udruženje želi da i ove godine afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi srpskog jezika i književnosti i da javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su učenici i nastavnici Podunavskog okruga iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije školske 2020/2021. godine uprkos izuzetno teškim okolnostima u kojima su se realizovale nastava i takmičarske pripreme, navodi se u saopštenju.

Exit mobile version