Nije prošlo ni tri meseca, ponovo gori deponija u Kovinu

KOVIN, agencije, mediji, 8. jun 2021 – Noćas oko tri sata deponija u Kovinu ponovo se zapalila, a snimci požara uznemirili su građane, javio je danas RTS, prikazujući video načinjen u toku noći.

Ovo je, podsetimo, ponavljanje onoga što se desilo početkom marta, kada je izbio požar i kada su nadležne komunalne službe počele smeće da odvoze na regionalnu deponiju u Pančevu, kako je i predviđeno planom o upravljanju otpadom iz 2018. godine, još tada objavljenom u Službenom glasniku.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović tada je, o tome ste mogli da se informišete i na ovom portalu, naložila da se deponija zatvori i za ovaj problem nađe dugoročno rešenje.

Danas je izjavila, a Tanjug preneo, da je požar koji je noćas izbio na deponiji u Kovinu posledica ljudskog faktora, zbog čega je opština Kovin podnela krivičnu prijavu protiv NN lica.

Ministarka je naložila lokalnoj samoupravi da pojača inspekcijski nadzor na deponiji, dok se ne steknu uslovi da se ona trajno zatvori i sanira, na čemu se intenzivno radi, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!