Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija

8. jun 2021 – Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini. Kako i kod prethodnih konkursa ovog ministarstva, rok za prijavljivanje lokalnih samouprava je relativno kratak, aplicira se do 22. juna. Ministarstvo u je za ovu namenu opredelilo 75 miliona dinara, sredstva će biti dodeljena u maksimalnom iznosu od 80 odsto opravdanih troškova. Najmanje 20 odsto troškova snosiće grad ili opština, pri čemu će glavni kriterijumi za dodelu sredstava biti stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, kao i spremnost projekata.

Ministarka zaštite životne sredine poručila je lokalnim samoupravama i gradskim opštinama koje imaju problem s divljim deponijama na svojoj teritoriji da iskoriste priliku i prijave projekte kako bi dobile podršku države. Prema njenim rečima, resorno ministarstvo je po prvi put raspisalo ovakav konkurs, jer u Srbiji, na žalost, ima veliki broj divljih deponija, koje su često u blizini reka ili u gradskim zonama blizu naselja.

Dokumentacija potrebna za konkurs dostupna je na internet stranici Ministarstva i na portalu e-Uprava. Konačne rang liste biće objavljene na internet stranici Ministarstva i Portalu e-Uprave, dodaje se u saopštenju.

Foto: JKP Zelenilo i groblja Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!