Konkurs za finansiranje startapa – za najbolje ideje 2.500 i 5.000 evra

8. jun 2021 – Hemijska kompanija BASF pokrenula je projekat BASF Innovation Hub koji treba da okupi startape i inovatore iz 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je i Srbija. Ovogodišnji konkurs je za rešenja koja direktno ili indirektno doprinose čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

Lokalna faza konkursa počinje danas i traje do 15. septembra u ponoć, nakon čega će biti organizovano finale. Pobednik lokalnog konkursa osvaja 2.500, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra.

U prvoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju ideju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Pobednička ideja će u novembru učestvovati na velikom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država.

Mogućnost za ostvarivanje finansijske podrške imaju inovatori i startap timovi do pet članova, a osnovni uslov je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, održivu poljoprivredu i rešenja koja omogućavaju prelazak na cirkularnu ekonomiju.

Sve informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje mogu se videti su na veb sajtu http://www.join-innovationhub.com/.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!