Site icon podunavlje.info

WWF: Otvoren konkurs „Mladi protiv klimatskih promena”

7. jun 2021 – Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) raspisala je konkurs „Mladi protiv klimatskih promena”. Deo programa je šestodnevni trening „Na mladima klima ostaje“ koji će biti održan od 5. jula do 14. jula, a konkurs je otvoren do 20. juna u ponoć.

Ukoliko imate najmanje 15 a najviše 24 godine i strastveni ste po pitanju klimatskih promena, a želite da se uključite, proaktivno delujete, podižete svest o ovoj temi i radite na pronalaženju rešenja prijavite se na konkurs koji je otvoren do 20. juna i postanite mladi klimatski lideri i liderke u Srbiji i regionu.

Mladi će na treningu imati priliku da saznaju više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji. Ovaj program treba da omogući mladima da steknu znanja i veštine u planiranju i sprovođenju inicijativa koje žele  i da direktno utiču na pozitivne promene u svom okruženju kada su u pitanju klimatske promene.

Nakon treninga, biće obezbeđena podrška i sredstva za sprovođenje inicijativa koje mladi predlože, kao i mentorska podrška WWF stručnjaka. Na jesen će imati mogućnost da široj javnosti predstave rezultate svoje inicijative na Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.
Više detalja možete da saznate , ai da se prijavite, OVDE:

 

Exit mobile version