Završena škola streljaštva – osamnaest novih strelaca

SMEDEREVO, 6. jun 2021 – Poslednjim kontrolnim treningom u okviru Smederevske lige i podelom medalјa i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj školi strelјaštva, još jedna generacija od 18 polaznika uzrasta od 9 do 16 godina, završila je obuku na serijskoj vazdušnoj pušci Streljačke družine Smederevo.

Tokom proteklih šest meseci takmičili su se u svojim uzrastnim kategorijama u okviru Smederevske lige u strelјaštvu. Posle sedam kola lige, najuspešnijima dodelјene su medalјe i diplome.

U kategoriji pionira najbolјi je bio David Mijatović iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalјa. Srebrnu medalјu osvojio je Stevan Stoilković iz OŠ „Dositej Obradović“, a bronzanu Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“. U kategoriji pionirki zlatna medalјa pripala je Kristini Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca, srebrna Dunji Ivanović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ a bronzana Mini Sajić iz OŠ „Dositej Obradović“.

U kategoriji juniora Nikola Ristić iz Tehničke škole je bio najbolјi, a kod juniorki Natalija Stojanović iz Gimnazije. Juniorkama su dodelјene još dve medalјe, srebrna Mariji Lazarević iz Ekonomsko-trgovinske škole i bronzana Ivi Vranković iz Tehničke škole.

Ova generacija Škole strelјaštva nastavlјa sa redovnim treninzima i takmičenjima u okviru Letnje lige u strelјaštvu, a najbolјi su već postali članovi takmičarskih selekcija kluba u mlađim kategorijama.

Od 1. juna počela je i Letnja škola strelјaštva. Do sada je upisano više od 15 polaznika, a mesta ima i za još zainteresovanih.

Strelci Smedereva nastavlјaju sa takmičenjima iz kalendara Strelјačkog saveza Srbije. Prvo u nizu je sledećeg vikenda na „Gran priju“ Novog Sada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!