Site icon podunavlje.info

Minimalac presudio protiv borbenih gostiju – na kraju šesto mesto

SMEDEREVO, 6. jun 2021 –  Nadahnuti gosti, koji su u Smederevo došli u kompletnom sastavu, borili su se danas na stadionu kraj Dunava kao da im je status u pitanju, pružili su snažan otpor, ali su dileme oko opstanka Smederevci rešili golom sa penala; Smederevo 1924 – Trepča 1:0 (1:0).

Prvi desetak minuta igralo se između dva šesnaesterca, bez ijedne pretnje golmanima, a onda su Stanićev i Ranđićev udarac završili preko prečke gola gostiju. Nekih pet minuta kasnije Ranđić je izveo slobodan udarac, a iz povoljne i prve ozbiljnije šanse Plećić je, posle uspešnog driblinga, bio neprecizan. Gosti su izveli brz kontranapad i malo je nedostajalo da sa ivice kaznenog prostora Pronek pogodi metu, ali je njegov šut završio pored same stative.

Odluka je pala u 33. minutu, kada je u svom kaznenom prostoru Mašić srušio Plećića, a siguran sa bele tačke bio je danas zapaženi Vukadin. On je nešto kasnije udarcem glavom poslao loptu koja je pogodila prečku.

Samo što je počeo nastavak meča, Plećićev šut iz blizine golman Trepče Andrić je odbranio nogom. U samom finišu susreta ozbiljno je pripretio Mirković pogodivši iskosa sa desne strane spoljni deo mreže Smedereva.

Opstanak u ligi i potvrdu šestog mesta na tabeli znali su da proslave navijači, koji su ispred stadiona organizovali bakljadu, a fudbaleri su to isto učinili u svlačionici pesmom.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version