Site icon podunavlje.info

Na oproštaju, pobeda rukometaša Smedereva bez rezultatskog značaja

SMEDEREVO, 2. jun 2021 – U utakmici poslednjeg kola prvenstva Super B lige za rukometaše, Smederevci su večeras, prema očekivanju, bez većih poteškoća zabeležili pobedu; Smederevo – Vrbas Petrol 35:33 (21:13). To im, ipak, nije bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang, jer je, kako se dalo pretpostaviti, i ekipa Jugovića iz Kaća danas slavila i s bodom prednosti zadržala se na vrhu tabele.

Brzom i atraktivnom igrom rukometaši Smedereva su otvorili utakmicu, demonstrirajući visok nivo realizacije. Na momente, u nekoliko navrata, bila je to prava egzibicija koja je zaslužila aplauze, a posebno bravura viđena je od Marka Jokića (4 gola), kada je u kontri na nesvakidašnji način pogodio mrežu Vrbašana.

Posle saznanja da je Jugović protiv Voždovca ima sigurnu prednost, da je, dakle, titula izgubljena u prethodnom kolu, u utakmici u Velikoj Plani, trener Nenad Marić je u nastavku pružio šansu gotov0o svim rukometašima koji su bili upisani u protokol. To je iskoristio mladi i poletni tim gostiju, koji je pogocima Kovačevića (9 golova) tri minuta pre kraja uspeo da se približi na gol zaostatka – 32:31. Da ne dođe do iznenađenja pobrinuo se iskusni Darko Kojić (4 gola), najbolji akter meča.

Tako je to na kraju je to bila očekivana, ali i, nažalost, Pirova pobeda domaćih. Posle utakmice Voždovac – Jugović, koja je završena rezultatom 19:29, Kaćani su sa 38 bodova izborili plasman u Super ligu, a s bodom manje Smederevci su sezonu okončali na drugom mestu.

Foto: R.G.

Exit mobile version