Site icon podunavlje.info

Javni poziv srednjoškolcima i studentima za dodelu finansijske pomoći

SMEDEREVO, 1. jun 2021 – Grad Smederevo je danas raspisao javni poziv za dodelu finansijske pomoći učenicima srednjih škola i studentima osnovnih i master studija, kao u srednjoškolcima i studentima sa invaliditetom za ovu školsku godinu.

Za podsticanje obrazovanja učenika i studenata na teritoriji Smedereva za školsku 2020/21. godinu, Grad je Odlukom o budžetu obezbedio sredstva u iznosu od 6 miliona dinara.

Biće dodeljeno 15 finansijskih pomoći učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 4.00, a čiji ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze cenzus od 15.000 dinara. Zatim, 10  učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i stručnih društava ili centara za talente. Za učenike srednjih škola sa invaliditetom, kojima je utvrđen stepen invaliditeta od strane nadležnog organa namenjeno je 5 finansijskih pomoći.

Što se tiče studenata, 30 finansijskih pomoći studentima opredeljeno je za one na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije) koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 7,00, čiji ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze cenzus od 15.00 dinara, kao i za studente prve godine prvog stepena studija (brucoši) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali prosečnu ocenu 4,00, ne prelaze navedeni cenzus od 15.000 dinara. Ukupno 15 finansijskih pomoći namenjeno je studentima na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije) koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 9,00, kao i za studente prve godine prvog stepena studija (brucoši) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji  su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i stručnih društava ili centara za talente. Za studente sa invaliditetom na prvom i drugom stepenu studija, kojima je utvrđen stepen invaliditeta od strane nadležnog organa, opredeljeno je 5 finansijskih pomoći.

Informacije i  konkursna dokumentacija mogu se dobiti na šalteru 07 GUC-a, tel. 672-724, lokal 1847, a može se preuzeti i sa zvanične internet stranice Grada Smedereva www.smederevo.org.rs

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Smedereva i oglasnoj tabli Gradske uprave grada Smedereva, a detalje možete da vidite OVDE.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

 

Exit mobile version