Site icon podunavlje.info

Poreska uprava: Danas ističe rok za prijavu za direktna davanja u junu

BEOGRAD, 31. maj 2021 – Firme koje su se prijavile za državnu pomoć mogu još danas da podnesu pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima za april 2021. godine, kao i posebne izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja na portalu Poreske uprave, kako bi dobile polovine minimalaca čija uplata će biti u junu.

Iz Poreske uprave napominju da se privrednim subjektima koji ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima, odnosno onima koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, ili su preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja u rokovima i na način propisan Programom.

Više informacija, poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Republike Srbije, a mogu i da se obrate Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i da se neposredno informisšu na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

Exit mobile version