Lekar udarnik iz Velike Plane: Pregledao 8.500 kovid pacijenata

Izvor: srbijaisrpska.rs, 29. maj 2021 – Doktor Marko Marinković (31) iz Doma zdravlјa „Milan Bane Đorđević“ u Velikoj Plani pregledao je oko 8.500 pacijenata, za koje je postojala sumnja da su zaraženi korona virusom.

Zbog toga se našao među lekarima koji su za dan opštine primili priznanje od lokalne samouprave.

Marinković u kovid ambulanti radi od 25. marta prošle godine. U vreme najvećih talasa epidemije svakodnevno je pregledao više desetina pacijenata a lični rekord postavio je u danu u kojem je, radeći od osam ujutro do deset uveče, pregledao 139 pacijenata.

Zanimlјivo je da i pored svakodnevnog kontakta sa pacijentima sam nije bio zaražen virusom korone.

– Pridržavam se mera zaštite, vodim računa da se zdravo hranim a mislim da mom dobrom imunitetu značajno doprinosi i to što sam nepopravlјivi optimista i što svoj posao radim s lјubavlјu. Kad bude baš teško, kad me stignu fizički i psihički zamor, pomislim na to da činim korisnu stvar, da od mog pregleda zavisi život mnogo lјudi i sa elanom nastavlјam dalјe – kaže Marinković.

Osim nesporne stručnosti i rutine koju pokazuje u radu, njegovi saradnici posebno ističu činjenicu da je ovaj lekar uvek nasmejan, lјubazan i da ga niko nije čuo da povisi ton na nekog pacijenta ili medicinsku sestru.

Marinković ističe da svi lekari i medicinske sestre sa kojima je u proteklih četrnaest meseci radio zaslužuju pohvale, jer su svoj posao radili požrtvovano ali nakon insistiranja ipak izdvaja lekare Darka Stamenkovića, Lidiju Milovanović i Marijanu Slović i medicinske sestre Bojanu Mihajlović i Irenu Bogdanović.

Ovaj mladi lekar rođen je u Lozoviku kod Velike Plane. Diplomu je stekao na univerzitetima u Kragujevcu i Beogradu, sa prosečnom ocenom 8,9. Nakon stažiranja u Kliničkom centru Srbije, dve godine je volontirao u Urgentnom centru u Beogradu, da bi od decembra 2018. godine počeo da radi u Domu zdravlјa u Velikoj Plani.

Objavljeno na srbijaisrpska.rs               

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!