Site icon podunavlje.info

Pobeda protiv Jošanice za gotovo siguran opstanak

SMEDEREVO, 26. maj 2021 – U utakmici koja, ni praktično ni teoretski, ništa nije značila gostima, danas na stadionu kraj Dunava, oni su izgarali na terenu. To ipak nije sprečilo Smederevce da ostvare zasluženu pobedu i osvoje tri vredna boda; Smederevo 1924 – Jošanica 3:0 (2:0).

Samo što je počeo susret Alentijev je izbio samo ispred golmana gostiju Čuljkovića, koji je nogom sačuvao svoju mrežu. U 12. minutu Ermin Ibrahimović u svom kaznenom sušio je Stanića, a siguran sa bele tačke bio je Vukadin.

Vođstvo Smedereva je duplirano dva minuta kasnije, kada se lopta se odbila jednog gostujućeg igrača do slobodnog kapitena Miroslava Stanića, kome nije bilo teško da se još jednom upiše u strelce.

Imao je Maksimović posle slobodnog udarca Stanića sa leve strane priliku da pogodi mrežu gostiju, ali je golman Jošanice sjajno reagovao i paradom loptu, koja je išla pod prečku, prosledio u korner.

Mogao je u 40. minutu Smajović bolje da reaguje na loptu ubačenu sa leve strane, ali je prebacio okvir gola Smedereva. Samo dva minuta kasnije, zbog prigovora, a verovatno i vređanja sudije, crveni karton dobio je Ermin Ibrahimović, pa su gosti do kraja susreta morali da se bore sa igračem manje u polju. Odmah potom, pokretljivi Blagojević je ušao u kazneni prostor i, umesto da asistira, odlučio se na udarac koji je završio iznad prečke gola gostiju.

Na početku nastavka, snažnim šutem sa ivice kaznenog prostora Edis Ibrahimović je primorao golmana domaćih Ćirića da odbije loptu, da bi potom usledile prilike za Plećića i Stanića.

Sve je rešeno u 62. minutu kada se Ninković probio po desnom boku, uspeo da uposli Plećića , koji se oslobodio odbrane gostiju na malom prostoru i golom overio pobedu svog tima.

U finišu utakmice viđene su još dve izgledne prilike za domaće, koji su tako mogli i do ubedljivije pobede. Tek što je ušao igru, posle udarca Plećića, mladi Lukić je dočekao loptu, ali nije uspeo da realizuje šansu, baš kao ni Ninković u sledećem napadu, koji je iz povoljne pozicije uputio udarac. Lopta je završila tik pored stative.

U narednom kolu Smederevo gostuje u Požegi ekipi Sloge, vodećoj na tabeli.

Exit mobile version