Site icon podunavlje.info

Komemoracija Trandafiru Jenči, prvom čoveku Kovina u dva mandata

KOVIN, 25. maj 2021 – U sali za sednice Skupštine opštine Kovin danas je održana komemoracija povodom smrti Trandafira Jenče, predsednika opštine u dva mandata tokom 90-tih godina prošlog veka, istaknutom društveno-političkom radniku i članu Socijalističke partije Srbije. Preminuo je u nedelјu, 23. maja, u 71. godini.

U ime prijatelјa, saradnika i partijskih kolega, od Trandafira Jenče se biranim rečima i sa pijetetom oprostio Milenko Grujičić, zamenik predsednika SO Kovin. Najdublјe izraze saučešća posebno je uputio supruzi i ćerkama.

Jenča se rodio 1950. godine u Deliblatu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1980. godine. Radio je od 1976. godine, najpre u PIK-u Kovin, a od 1983. u Fabrici šećera na mestu sekretara OOUR-a, da bi od 1986. godine bio predstavnik opštine Kovin u tadašnjem Sudu udruženog rada u Pančevu,
1987. je postavlјen za društvenog pravobranioca samoupravlјanja opštine Kovin, potom 1990. stručni saradnik u Opštinskom pravobranilaštvu, a od jula 1991. godine šef odseka za normativno pravne i inspekcijske poslove u Sekretarijatu za privredu, finansije i stambeno-komunalna pitanja opštine Kovin i zatim sekretar ovog resora..
Bio je i jedan od načelnika resora u OU Kovin tokom 1992. godine, kada sporazumno prekida radni odnos u opštini, da bi otvorio advokatsku kancelariju. Ipak, SO Kovin ga bira za predsednika 1993. godine i na ovoj funkciji bio je tokom dva mandata, do oktobra 2000. godine.
Deo opštinskog rukovodstva Trandafir Jenča bio je i tokom 2015. godine, kao penzioner, kada je izabran za člana Opštinskog veća pod predsedavanjem Zorana Nikolića.
Bio je dugogodišnji aktivista SKJ – od 1976. godine, političku školu SK Vojvodine završio je u Vršcu 1981, na rumunskom jeziku. Bio je jedan od najangažovanijih članova Socijalističke partije Srbije. O toj posebnoj vezi pokojnika sa bivšom velikom državom Jugoslavijom, simbolično govori i činjenica da, na dan koji je slavlјen u SFRJ kao Dan mladosti i Titov rođendan, porodica i prijatelјi ispraćaju Trandafira Jenču na večni počinak, navodi se u saopštenju koje je povodom smrti Jenče objavila kovinska opština.

Informacija i foto: zvanična Internet prezentacija Opštine Kovin, kovin.rs

Exit mobile version