Orijentirci Čelika tokom proteklog vikenda osvojili 22 medalje

SMEDEREVO, 23. maj 2021 – Orijentirci Čelika, članovi kluba, u ovom produženom vikendu, osvojili su četiri medalјe na školskom prvenstvu, zlatnu i srebrnu ekipnu, te srebrnu i bronzanu pojedinačnu, potom još četiri medalјe na prvenstvu Srbije u štafetnom orijentiringu, po dve ekipne srebrne i bronzane medalјe. Na Prvenstvu Srbije u sprint orijentiringu pripalo im je sedam medalјa, četiri zlatne i tri srebrne, a na takmičenju petog kola Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji sedam ekipnih medalјa, četiri zlatne i tri srebrne. Kada se sve sabere, okitili su se sa 22 medalјe, od kojih je 9 najsjajnijih, 10 srebrnih i tri bronzane.

U organizaciji Orijentiring saveza Srbije, na terenima Avale održano je školsko prvenstvo u orijentiringu. Na takmičenju su učestvovali takmičari osnovnih škola 2008. godište i stariji, kao i srednјoškolci. Prijave savezu, kao reprezentacije škola poslale su neke od osnovnih i srednјih škola iz Smedereva. Reprezentacije škola brojale su po 4 člana, a svrstane su u kategorije po godištu i polu. Od reprezentacija škola, u kojima su učestvovali i aktivni članovi PSK Čelik, najviše uspeha imale su ženske ekipe OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Dimitrije Davidović“. Devojčice OŠ „Branko Radičević“, pobedile su u svojoj kategoriji, a ekipa su činile: Milica Vasilјević, Hristina Čairović, Milјana Zdravković i Angelina Vučković. Pored ekipnog plasmana, u pojedinačnom vrednovanju u ovom uzrastu, članica Čelika Milica Vasilјević je osvojila srebrnu medalјu, a Sofija Nikolić iz OŠ „Dimitrije Davidović“ okitila se bronzanom. Kako je ovo takmičenje bilo izborno za učešće na Svetskom prvenstvu škola u orijentiringu, to se ekipa OŠ „Branko Radičević“ kvalifikovala za to takmičenje, koje se održava u Srbiji.

U organizaciji POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, održana je petnaesta po redu Larina trka. Nadmetalo se u miks štafetama i orijentiring sprintu.

Prvenstvo u miks štafetama, održano je u delu Palanke zvanom Kolonija, sa startom i cilјem na terenu fudbalskog kluba Radnik. Na takmičenju je učestvovalo 10 klubova sa 69 ekipa, ukupno 154 takmičara. PSK Čelik je reprezentovalo 10 ekipa sa 22 takmičara. Srebrnom medalјama su se u kadetskoj konkurenciji okitili Mina Vučković i Lazar Milutinović, a bronzanom Senka Ranković i Nikola Tasić. U konkurenciji juniora, Čeliku je pripala srebrna medalјa, ekiie u čijem sastavu su bili: Milica Vasilјević, Mihajlo Minić i Nemanja Vasilјević.  Treća u Srbiji je i Čelikova ekipa veterana Bilјana i Branko Grujić.

Prvenstvo države u orijentiring sprintu održano je u centru Palanke, sa startom u dvorištu Gimnazije i cilјem na Trgu. Na pojedinačnom takmičenjuučestvovalo je 210 takmičara iz 16 klubova, a Čelik je predstavljalo 26 takmičara, koji su osvojili sedam medalјa. Osvojene su četiri4 titule prvaka države i tri vicešampionske pozicije, rezultat s kojim Čelik bioe jedan od najuspešniji na ovom prvenstvu. Titula prvaka najmlađih pripala je Marti Trajković u kategoriji Ž12, koja je tokom takmičenja proslavila i rođendan, na najbonji način, titulom. Titulu i zlatnu medalјu u kategoriji M12 osvojio je i Ilija Milutinović. Titule su osvjili i Dragan Pavlović i Branko Grujić. Vicešampioni u kategorijama u kojima su se takmičili osvojili su Dejan Ranković, Bilјana Aranđelović i Bilјana Grujić.

U okviru majskih sportskih dana na Avali, u organizaciji planinarskog društva Avala, a povodom obeležavanja 70 godina uspešnog rada ovog sportskog kolektiva, održano je 5. redovno kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Start i cilј trke bio je na prostoru planinarskog doma Čarapićev brest, a učestvovalo je 8 klubova iz Srbije sa 32 ekipe, među kojima i 9 ekipa PSK Čelik Smederevo. Na ovom takmičenju, najuspešnije su bile baš ekipe Čelika, koje su osvojile 7 medalјa; 4 zlatne i 3 srebrne. Zlatne medalјe osvojili su:Pionirke u sastavu:Milica Vasilјević, Senka Ranković i Višnja Marković; Osvojili su ih pioniri u sastavu: Lazar Milutinović, Nikola Tasić i Ilija Milutinović; zatim seniorke : Katarina Cvetković, Bilјana Aranđelović i Aleksandra Vujić i veterani, prva ekipa: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Srebrne medalјe pripale su seniorskoj ekipi, Dejan Ranković, Dragan Tasić i Danijel Mitrović; vVeterankamau: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić i drugoj ekipi veterana: Dragan Nikolić, Branko Grujić i Štefan Riling. Ovim nastupom, Čelik je učvrstio prvu poziciju na tabeli lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Sledeći značajan nastup šampiona Srbije u planinarskoj orijentaciji je državno prvenstvo koje se održava 12. juna, na Rudnom, u okviru dana planinara Srbije.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!