Site icon podunavlje.info

Pobeda na teškom gostovanju u Gruži za sedmu poziciju na tabeli

SMEDEREVO, 22. maj 2021 – Dobru formu fudbaleri Smedereva su potvrdili i na terenu u Gruži, gde su danas ostvarili četvrtu pobedu u nizu, koja im je omogućila da se popnu na sedmo mesto srpskoligaškog Zapada: Gruža – Smederevo 1924 0:2 (0:0).

Od početka utakmice videlo se da su Smederevci ušli u meč sa mnogo više motiva, ali osim šuta Radovića u 13. minutu, kada je golman domaćih prosledio loptu u korner, ozbiljnijih prilika na obe strane nije bilo.

Nastavak susreta je počeo udarcem Stanića i šansom Plećića u 50. minutu, kada je izbio sam  pred golmana ali je tukao pravo u čuvara mreže Gružana.

Na suprotnoj strani, u 57. minutu pogrešio je Krmar, nakon čijeg starta su domaći tražili penal, ali je sudija Vučićević iz Kraljeva, uz burne proteste domaćina, dosudio indirektan udarac za goste.

Samo tri minuta kasnije Krmar se iskupio za prethodni kiks. Nakon njegovog centaršuta Plećić glavom pogađa mrežu rivala za vođstvo Smedereva.

Imali su potom Alentijev i Luka Lukić šansu da reše pitanje pobednika, a ulaskom brzonogog Ninkovića pretnje Smederevaca postale su još ozbiljnije. Ninković je u 89. minutu nesebično uposlio Radovića, koji je, kao i u prošlom kolu protiv Mačve, overio pobedu.

Ovim uspehom učenici trenera Dragana Stevanovića, koji zbog korone zajedno sa trenerom Ivicom Pejićem nije bio na klupi, skočili su na sedmu poziciju. U sredu će na svom terenu pokušati da nastave pobednički niz u susretu sa Jošanicom.

Exit mobile version