Site icon podunavlje.info

Priče o vitezovima i viteštvu i ovog vikenda u Smederevskoj tvrđavi

SMEDEREVO, 21. maj 2021 – Proteklih nedelja vreme baš nije išlo na ruku posetiocima i organizatorima zbivanja u Smederevskoj tvrđavi. Ovaj vikend će, sudeći po najavama meteorologa, biti drugačiji, pa se u Mali grad Smederevske tvrđave vraćaju vitezovi.

Prolećna akcija prezentacije vitezova i viteštva, koju organizuje i sprovodi JP Smederevska tvrđava, posle pauze, zbog loših vremenskih uslova, biće nastavljena ove subote i nedelje.

Svi koji se u ova dva dana, tačno u podne, zateknu u Tvrđavi, ili s namerom baš tada dođu, biće u prilici da u Malom gradu vide kako su izgledale odore vitezova i djeva iz tog doba, na članovima Udruženja za očuvanje stari zanata i veština „Beli orlovi“. Moći će i da čuju zanimljivu priču vodiča o viteštvu, šta je ono predstavljalo u Srednjem veku u Evropi, ali i detalje iz tog perioda u Srbiji i Smederevu, sa dvora despota Đurđa Brankovića.

Ovo je ujedno dobra najava za ono što na istom mestu posetioce očekuje narednog vikenda, 29. i 30. maja, kada će tu ponovo biti održana manifestacija „Vitezovi i legende“.  Srednjevekovni bazar, strai zanati, vitezovi na konjima, viteške borbe, streličarsko dvorište i još mnogo toga očekuju one koji tada dođu u Tvrđavu.

Exit mobile version