Velikoj Plani 16,5 miliona za projekat unapređenja energetske efikasnosti

BEOGRAD, 19. maj 2021 – Gradonačelnicima i predsednicima opština 20 lokalnih samouprava, među kojima je i Velika Plana, danas su u Beogradu uručeni ugovori za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.

U ime opštine Velika Plana ugovor je sa ministarkom Zoranom Mihajlović potpisao predsednik opštine Igor Matković. Reč je o ugovoru o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti OŠ „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani. Vrednost projekta je 23,5 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike će sufinansirati projekat sa 16,5 miliona dinara, a opština Velika Plana u iznosu od 7 miliona dinara.

Za projekte unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja obezbeđeno je pola milijarde dinara, koji znače uštedu energije i niže račune, ali i smanjenje emisije ugljen-dioksida za 3.000 tona, uštedu 6,9 miliona kilovat-časova, što je, poređenja radi, energija koju potroši 650 domaćinstava, rekla je prisutnima ministarka Mihajlović.

Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava održano je u Ministarstvu rudarstva i energetike, nakon čega se predsednik planjanske opštine Igor Matković obratio prisutnima i zahvalio u ime svih korisnika koji su dobili sredstva za projekte.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!