Site icon podunavlje.info

Predat objekta sa 20 stanova za stambeno zbrinjavanje najugroženijih

SMEDEREVO, 17. maj 2021 – U Smederevu je danas izvršena primopredaja višeporodičnog stambenog objekta sa 20 stanova, u Ulici Jozefa Šulca, u naselju Kovačićevo, koji je namenjen za rešavanje stambenih potreba najugroženijih, raseljenih u periodu od 1991. do 1995. godine, a primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, savetnica gradonačelnika Milica Mijatović i načelnik Gradske uprave Milko Mišković.

Investitor objekta je Grad Smederevo, a finansijska sredstva za realizaciju izgradnje dvadeset stambenih jedinica obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada. Radovi, čija vrednost je ugovorena na 458.300,82 evra, prema planu su trajali 345 dana.

Izbor korisnika za dodelu stambenih jedinica u okviru objekta, a reč je o devet garsonjera, pet jednoiposobnih, pet dvosobnih i jednom dvoiposobnom stanu, sprovela je Komisija sastavlјena od predstavnika Grada i Komeserijata, koju je imenovao i formirao gradonačelnik grada Smedereva.

Foto: Grad Smederevo

Exit mobile version