RHMZ upozorava na moguće vremenske nepogode ovog ponedeljka

16. maj 2021 – U Srbiji su ovog ponedeljka ponegde moguće kratkotrajne vremenske nepogode – obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, olujni vetar zapadnog i severozapadnog pravca, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

U Podunavlju sutra će  biti pretežno oblačno vreme sa kišom, posle podne i sa lokalno obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, koji će od sredine dana biti u pojačanju i u skretanju na zapadni i severozapadni pravac. Najniža temperatura biće oko 14, najviša oko 22 stepena. Uveče se očekuje slabljenje i postepeni prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti.

U Srbiji će od utorka do četvrtka biti promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. U petak i u subotu pre podne biće suvo vreme, sa dužim periodima sunčanog vremena. U subotu posle podne očekuje se naoblačenje sa severa koje će do ponedeljka, 24. maja, i u ostalim predelima uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!