Smederevci preuzeli lidersku poziciju, Radinčanke bolje od Petrovčanki

SMEDEREVO, 15. maj 2021 – U okviru 19. kola Super B lige rukometaši Smedereva su se, posle kiksa Kolubare, konačno osamili na čelu tabele: Smederevo – Voždovac 27:25 (15:13). Takođe danas, mlade rukometašice iz Radinca su, u večernjem terminu, u utakmici 11. kola Prve lige grupa Zapad, bile uspešnija od gošći iz Petrovca Mladi radnik 2 – Sloga 2 30:23 (18:14).

Do liderske pozicije i velike šane da se posle više godina vrate u najviši rang takmičenja, učenici Nenada Martića stigli su posle bolje igre tokom većeg dela susreta sa Beograđanima. Nakon pogodaka Drobnjaka (2 gola) stekli su Smederevci početno vođstvo od 6:3. Uspeli su gosti u tri navrata da poravnaju rezultat, pa i da prvi i jedini put u 16. minutu povedu (8:9).  Pogocima Dušana Stojkovića (4) i Nemanje Marjanovića (7) domaćin je preokrenuo rezultat i do kraja susreta nije dozvolio Voždovcu da im ugrozi vođstvo u pobedu koja ij odvela na čelo tablice.

Do kraja sezone ostala su još tri kola, au narednom Smederevo će biti gost poslednjoj ekipi  na tabeli Jedinstvu iz Novog Bečeja.

Utakmica mladih rukometašica, od kojih su neke i članice seniorskog tima, počela je minutom ćutanja povodom smrti nekadašnjeg trenera Mladog radnika Branka Vukosavljevića. Bivšem učitelju Radinčanke su posvetile pobedu nad gošćama iz Petrovca. U trijumfu nad ekipom Sloge II pored kapitena Anđele Filipović (6 golova) istakle su se i Nikolina Stojanović  (8), Anja Virijević (7) i Marta Filipović (6).

Na tabeli ove lige, sa maksimalnim učinkom vodi Jagodina 2, dok su Radinčanke na deobi drugog mesta sa drugom ekipom kragujevačkog Radničkog.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!