Rezervisti za preokret i pobedu, možda i vrednu opstanka

SMEDEREVO, 15. maj 2021 – Boljom igrom u drugom poluvremenu fudbaleri Smedereva su danas stigli do tri boda u borbi za poziciju na tabeli koja bi značila da će se i naredne sezone takmičiti u ovom rangu: Smederevo 1924 – Mačva 1929 3:1 (1:0).

Već u 8. minutu, na centaršut Cigulajkića, Alentijev je iz neposredne blizine dobro reagovao i doneo prednost Smederevcima.

No, to nije obeshrabilo goste iz Bogatića, koji su pas igrom i brzim kontrama u tri navrata pripretili preko Isakovića, koga je jednom izblokirao Mladenović, da bi u 30. minutu, na pas Puzića,Isaković pogodio i stativu.

U sledećem napadu osujećen je pokušaj Ninkovića da duplira prednost domaćina, koji bi nadomak postizanja gola i na početku drugog poluvremena, kada je zamalo bio kratak na dodavanje Plećića.

Do zasluženog izjednačenja gosti su stigli u 48. minutu, pošto je Isaković izveo slobodan udarac, a pored statične odbrane domaćih udarcem glavom Marjanović pogodio mrežu.

Trgli su se potom učenici trenera Dragana Stevanovića i nakon kiksa gostiju snalažljivi Plećić pogodio je sam gornji levi ugao gola gostiju.

Sve dileme oko konačnog ishoda ovog meča rešio je Radović, koji je posle povratne Stanića silovitim šutem smestio loptu pod prečku.

Usledila je velika radost Smederevaca, jer ova pobeda lako može da bude presudna u borbi za opstanak. Prva sledeća prepreka na tom putu biće, na gostovanju u narednom kolu, već otpisanoj, ali uvek neugodnoj Gruži.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!