Velika Plana: Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi

VELIKA PLANA, 13. maj 2021 – Opština Velika Plana objavila je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz više oblasti kulturne delatnosti za period jul–decembar 2021. godine. Rok za  podnošenje prijava na konkurs je do 11. juna, do 15 časova.

Na spisku oblasti iz kojih koje će biti finansirani ili sufinansirani projekti su: književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo); muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); .likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn,   umetnička fotografija i arhitektura;.pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija i  interpretacija); umetnička igra – klasičan balet, narodna igra, savremena  igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija);. filmska umetnost i ostalo audio – vizuelno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimediji; ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima,ulična umetnost i sl.);delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara; delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara;.delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa; bibliotečko – informacione delatnosti; naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Pravo da učestvuju na konkurs imaju: umetnička i druga udruženja registrovana za obavlјanje delatnosti kulture, pojedinci kojima je odgovarajući status priznat u skladu sa Zakonom o kulturi, kao i drugi subjekti u kulturi (u dalјem tekstu: korisnici), osim ustanova kulture čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Kriterijumi za izbor projekata za dodelu sredstava korisnicima za realizovanje projekta su:
1. usklađenost projekta sa opštim interesom u kulturi i cilјevima i prioritetima konkursa;
2 .kvalitet i sadržajna inovativnost projekta;
3. kapaciteti potrebni za realizaciju projekta, i to: stručni, odnosno umetnički kapaciteti i   neophodni resursi;
4. finansijski plan – razrađenost, usklađenost sa planom aktivnosti projekta, ekonomičnost i uklјučenost više izvora finansiranja;
5. stepen uticaja projekta na  kvalitet kulturnog života zajednice.

Prijava na konkurs podnosi se u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Komisiji za izbor projekata u kulturi“, Ulica Miloša Velikog , broj 30, 11320 Velika Plana.

Foto/arhiva: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!