Letnja škola streljaštva od 1. juna na smederevskom strelištu

SMEDEREVO, 13. maj 2021 – Na smederevskom strelištu u Sportskoj hali od 1. juna počinje Letnja škola strelјaštva Strelјačke družine Smederevo. Škola će trajati tri meseca, a deca uzrasta od 9 do 13 godina učiće osnovne tehnike strelјaštva serijskom vazdušnom puškom.

Prijava zainteresovanih polaznika je do 31. maja telefonom, mejlom ili putem fejsbuk i instagram profila Strelјačke družine Smederevo. Broj mesta je ograničen.

Osnovne tehnike strelјaštva polaznici će savladavati u tri faze. Tokom prvog meseca nakon teorijskih predavanja mali strelci će praktičnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci početi iz sedećeg stava sa naslonom. U julu takođe, nastavlјaju u sedećem stavu, ali u toj fazi je predviđeno da se obuka nastavi bez naslona. U takmičarski – stojeći stav prelazi se u trećoj, završnoj fazi. Letnja škola strelјaštva završava se poslednjeg dana avgusta kontrolnim takmičenjem, nakon čega će uslediti dodela medalјa najuspešnijim strelcima i podela sertifikata o završenoj Školi strelјaštva svim polaznicima koji uspešno završe ovu tromesečnu obuku. Najbolјi polaznici postaće članovi Strelјačke družine Smederevo i nastaviti da treniraju u selekciji pionira i pionirki.

Polaznicima Škole strelјaštva obezbeđeno je individualno oružje, dijabole i mete a sa njima će raditi treneri Strelјačke družine Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!