Site icon podunavlje.info

Izložba fotografija Pavla Kukića „Prvi ciklus – završen” u Galeriji CZKS 

SMEDEREVO, 11. maj 2021 – U Galeriji smederevskog Centra za kulturu publika će od danas moći da pogleda izložbu fotografija Pavla Kukića pod nazivom „Prvi ciklus – završen”, na kojoj je dvadesetak radova ovog autora.

Pavle Kukić je rođen u Smederevu 1985. godine u umetničkoj porodici, u kojoj je postojalo interesovanje za razne sfere umetnosti, od slikarstva, muzike, pa sve do plesa, tako da ni sam nije mogao mnogo da odudara.  Najviše se pronašao u slikarstvu, iako su ga od početka zanimali i drugi vidovi umetnosti, ali pre svega ostalog film, i tu dolazimo i do fotografije, s kojom je od malena imao susreta, kako razmontiravši predivan Kodakov aparat, tako i, samo malo kasnije, napravivši svoje prve fotografije analognim fotoaparatom.

Završio je Osnovnu školu „Dimitrije Davidović“ u Smederevu i saobraćajni smer u Srednjoj „Tehničkoj školi“, takođe u Smederevu. No, njegovo prvo i osnovno zanimanje, ali ne i ono od čega prvenstvo živi, je slikarstvo.

Fotografijom se, kako sam kaže, bavi kao jednim od vidova izražavanja nečega ličnog što svako nosi u sebi na drugačiji način.

Otvaranje izložbe je zakazano za ovaj utorak u 18 sati i 30 minuta, a smederevska publika će imati priliku da Kukićeve radove  pogleda do 1. juna ove godine.

Exit mobile version